Translate

joi, 1 iulie 2010

Veniti Cu Noi in Fagaras


Daca tot am facut acest blog ca sa relatez experientele mele pe meleagurile patriei si nu numai, consider ca este o idee buna sa transmit locatia urmatoarei mele aventuri. Din 10 pana in 18 iulie o sa fiu cu Julie in Fagaras, mai exact in partea vestica a acestora. Va fi prima noastra incursiune in acesti munti si speram ca va fi reusita. Nu mergem chiar asa de capul nostru, ci cu un grup cu care am mai umblat de cateva ori in trecut, si anume Veniti Cu Noi - Arad.

Despre excursia din Fagaras...
"sambata, 10 - duminica, 18 iulie 2010
Tabara de corturi in vestul Muntilor Fagaras

Plecarea din Arad are loc in noaptea de vineri spre sambata, 10 iulie, cu trenul accelerat de la ora 0:14 (plecare Timisoara: 23:10) prin Vintu de Jos si Sibiu la Porumbacu (sosire: 8:47), apoi cu masina circa 20 km prin Porumbacu de Sus pana la confluenta paraielor Serbota si Sarata (930m) si 2.5 ore pe jos, pe langa cabana Negoiu (1546m) in valea Saratii, unde se CAMPEAZA circa 4 nopti. Ultimele circa 4 nopti vom campa langa cabana Barcaciu (1550m), la 2.5 ore de mers. Cazarea se face in corturi proprii, dar cei care doresc se pot caza si contra cost la cabana Negoiu (corturile vor fi la 25-30 minute distanta), precum si la cabana Barcaciu. Sosirea la Arad are loc duminica, 18 iulie, la ora 23:06 (sosire Timisoara, prin Lugoj, la 22:39). De la cabana Barcaciu coboram duminica in mai putin de 2 ore la cabana Poiana Neamtului, apoi cu masina la gara Avrig (370m). Cheltuieli de transport (tren+masina): circa 120 lei. MASA se va putea servi din rucsac, cu alimente NEALTERABILE aduse de acasa, precum si contra cost la cele doua cabane. INSCRIERI se pot face la conducatorii de grup: student Budugan Adrian (tel. 0746/600.495), Kovacs Emeric-Matu (tel. 0770/822.250) si Liptai Ronald (tel. 0257/272.317 - seara). LUNI, 5 IULIE, INTRE ORELE 17-18 NE INTALNIM LA AGENTIA DE VOIAJ CFR ARAD PENTRU A CUMPARA BILETE DE TREN. Vom organiza DRUMETII pentru a vedea cele mai frumoase obiective turistice din zona: lacul Caltun (2135m), lacul Avrig (2011m), strungile Ciobanului (2308m), Doamnei si a Dracului, salbatica Custura Saratii, vf. Lespezi-Caltun (2522m), vf. Negoiu (2535m), vf. Serbota (2331m), vf. Scara (2306m), caldarea Mieilor etc. DIN ECHIPAMENTUL OBLIGATORIU: rucsac, cort, izolir, sac de dormit, imbracaminte calduroasa si de schimb (acolo va fi cu circa 10 grade mai frig!), lanterna, incaltaminte adecvata, pelerina, hanorac de vant, saci nailon (pentru ambalat haine si sacul de dormit), bidon pentru apa, servetele umede."

Duminica aceasta, 4 iulie, o sa merg impreuna cu Julie si Roni Liptai ca sa facem pregatirile pentru excursia de la Lacu Rosu de Craciun. Asa ca, luati si ideea aceasta in calcul cand va faceti planurile de sarbatori. Din proprie experienta va spun ca un Craciun pe munte este ceva special.

Si in final...
"Imnul "Veniti cu noi!"


Cand vine sfarsitul de saptamana
Las in urma orasul cu tramvaie si fum;
Iau rucsacu-n spate si plec la gara,
Vreau sa fiu din nou pe drum.

refren:
Veniti cu noi, padurea ne cheama
Cu glasuri de izvoare mii!
Veniti cu noi, fara de teama
Si veti fi din nou copii!

M-am saturat si de discoteca,
Lasa-ma, mama, nu ma mai certa!
Vreau sa fiu din nou pe-o creasta de munte,
Caci muntele e viata mea

refren

Vreau sa fiu din nou in sanul naturii,
Focul, chitara, si-o cana cu vin
Un zambet de fata si-o mana de prieten
Nu stiu, e mult, sau e putin

refren"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu