Treceți la conținutul principal

La multi ani!

De multa vreme imi tot fac curaj sa mai scriu ceva pe blog, dar nu prea a iesit nimic. De obicei, prin luna noiembrie scriam cate o retrospectiva a anului, dar acum am fost lenes si m-a prins noul an fara aceasta postare. E putin cam tarziu sa o scriu acum, asa ca o sa mentionez doar cateva din evenimentele importante din 2012 si o sa dezvalui cateva din planurile pentru anul acesta.
2012 a fost un an plin. M-am casatorit, ne-am mutat in Germania, am alergat primul maraton din viata mea. Am facut si lucruri bune si lucruri mai putin bune, dar sper ca am tras concluziile corecte si 2013 va fi si mai bun.
Vreau sa va povestesc ceva ce cred ca este destul de important. Inainte de FIDUCIA Baden-Marathon Karlsruhe am cumparat o pereche de incaltari sport de care am fost foarte mandru - New Balance Minimus Zero. Am alergat multi kilometrii cu ei, inclusiv maratonul. Sunt niste incaltari excelente, dar am facut o gresala. Vanzatorul mi-a atras atentia ca trebuie gambe puternice pentru a putea face fata stilului de alergare impus de acesti papuci. Nu mi-am inchipuit ca as putea avea vreo problema, pana in momentul in care am simtit dureri la nivelul burselor tendonului lui Ahile. Gambele imi erau puternice, dar tendonul si gleznele nu erau asa de puternice pe cat as fi vrut. Am alergat maratonul foarte bine, dar crosul de 25Km ce a urmat dupa doua saptamani, m-a scos pe tusa. Bursele nu au mai rezistat efortului si au inceput sa doara. Asa ca mi-am inceput luna de pauza de la sfarsitul fiecarui an. Aceasta luna de pauza s-a transformat in doua luni si nici acum parca nu mi-am recuperat cheful de dinainte. 
Dar, intre timp am facut o investigatie cardiologica serioasa, care mi-a risipit orice temere pe care o mai aveam, data de investigatia facuta din Romania, cand o anume doamna "doftor" mi-a spus ca am o boala de inima. Am facut o ecografie cardiologica, un test de efort, analiza acidului lactic si altele. Concluzia a fost ca inima functioneza foarte bine. Testul de efort mi-a confirmat faptul ca am gasit o formula buna de antrenament. Pragul anaerobic imi este la 178, fata de 164 cat il credeam eu si 153 calculat. Doctorul mi-a spus ca singura metoda prin care as putea sa ridic pragul anaerob ar fi sa cresc viteza, testul de efort incheindu-se la 18Km/h, fata de 8Km/h in Romania. Concluzia este ca totul este bine. Trebuie sa ma feresc de accidentari si sa cresc viteza de alergare.
Acum ceva vreme am citit o postare a lui Mischu Sarb despre concursurile de alergare mai interesante din 2013. Atentia mi-a fost atrasa de doua competiti de trail running, una din Padurea Neagra - Black Forest Trailrun Masters unde vreau sa alerg la caregoria 21Km si Zugspitz Ultratrail unde o sa particip la categoria Supertrail 68.9 Km cu o diferenta de nivel pozitiva de 3120m. Aceasta competitie mi-a captat toata atentia si a devenit principalul obiectiv sportiv pentru 2013. Astazi m-am si inscris si mi-am facut si o lista de cumparaturi. Ca sa nu mai am surprize cu articulatiile o sa trec iar la bete. Trebuie si un rucsac potrivit si niste papuci pe masura. Dar, mai este timp pana atunci. 
Primul concurs de pe anul asta o sa-l am duminica si o sa fie un cros de 10Km prin ceva satuc din zona. Dupa aia o sa fie Fisherman's Friend StrongmanRun in mai, si in iunie concursurile pe care le-am mentionat mai sus. O sa incerc sa caut cat mai multe concursuri de trailrunning pentru anul asta. Mi-am saturat de asfalt si vreau sa revin la disciplina favorita.
Va las sa vedeti un filmul de promovare pentru Zugspitz Ultratrail ca sa vedeti ce m-a atras asa de mult. Ma mai uit si eu odata cu ocazia asta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta. 

Buda Maraton

Acum vreo luna un amic din Cluj mi-a facut o propunere de nerefuzat - Buda Maraton . De multi ani visez la un concurs international, dar din diverse motive nu am reusit sa ajung. Asa ca la sfarsitul fiecarui sezon ciclist imi zic ca anul ce vine o sa fie un an mai bun si o sa reusesc sa fac mai multe. Anul asta a fost bun pana acum. L-am inceput cu Arges Winter Race , un concurs ce mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca mai am de facut antrenament destul. Dupa asta am continuat antrenamentul mai serios, sustinut si de o investitie cam piparata, dar foarte utila, Suunto T3d cycling pack + cadence pod. Si sa revenim la propunerea amicului din Cluj... Roberto. Roberto este unul din cei 2 participanti romani la Transalp anul trecut. A avut un vis, s-a luptat pentru el si a reusit sa-l vada implinit. Si Roberto mi-a propus sa participam impreuna la Buda Maraton in Budapesta. Este un concurs relativ scurt si este considerat "de incalzire" ce catre ciclistii profesionisti. Mare lu