Treceți la conținutul principal

Pedalat cu aroma de gulaş - Buda Maraton


Vineri dimineata, 07:59 m-am urcat in masina impreuna cu Julie si am pornit spre Budapesta. Vremea era frumoasa, soarele sus pe cer, rezervorul plin si lantul uns. O adevarata placere, pana in momentul cand ne dam seama ca am uitat actul aditional la contractul de casco acasa. Poate daca nu am fi dat o caruta de bani pentru hartia aia nu ar fi insemnat mare lucru, dar in situatia respectiva am decis ca e mai bine ca sa ne intoarcem si sa o luam cu noi, asa ca am facut cei 90 km inapoi in Brasov si astfel am dat un restart calatoriei noastre. 

Am ajuns in Cluj unde l-am luat pe Roberto si pe Eva si am continuat drumul spre Budapesta. Tarziu in noapte am ajuns la Moha Hostel unde am adormit aproape instantaneu. Dimineata am mancat cate ceva si am plecat spre dealul unde se desfasura concursul. Am parcat undeva pe deal intr-o parcare cu acces la o poteca ce ne-a dus pana la start. Ne-am inscris, ne-am aliniat la start , am pornit kilometrajele si am pornit intr-o goana nebuneasca pe pista aerodromului din Budapesta. Iarba si rampa domoala a rupt plutonul, evitand astfel ingramadeala de la inceputul single-track-urilor. 

Inceputul cursei m-a solicitat destul de mult pentru ca nu aveam incalzirea facuta si mi-a fost greu pana a inceput sangele sa oxigeneze corespunzator muschii. Pulsul mi-a crescut foarte mult, dar eram in forma. Roberto era alaturi de mine si am inceput sa depasim. Maneta de la frana fata imi facea figuri, dar asta nu m-am impiedicat sa lupt. Traseul era accesibil, dar portiunile de single -trail cam impiedicau depasirea asa ca de obicei se faceau pe catarari. Ar fi fost mai bine daca trageam mai tare la start pentru ca atunci erau mai libere potecile. Era foarte neplacut cand trebuia sa ne dam jos de pe bicicleta cand ne era blocata calea de catre ciclisti mai putin pregatiti. Dar nu au fost prea multe momentele acestea.

Spre sfarsitul primei ture ne-am hotarat ca sa incheiem cursa in varianta scurta. Am ajuns la finish si ne-am pus pe admirat bicicletele si echipamentele celorlalti. Ne-am consolat totusi cu gandul ca macar la casti stam foarte bine. Dupa ceva vreme a terminat si Eva si ne-am pus pe iarba la umbra sa ne odihnim si sa ne hidratam. Nu am mai zabovit mult si ne-am indreptat spre hostel ca sa ne spalam si sa mergem la plimbare prin Budapesta. Am ajuns la concluzia ca a fost o idee buna ca sa facem tura scurta pentru ca astfel a ramas timp de plimbare si nici nu am fost prea obositi ca sa facem asta. Am mai facut ceva poze si pe la 10:30 (ora Ungariei) ne-am intors la hostel ca sa incheiem ziua.

A doua zi ne-am urcat din nou in masina si am trecut granita inapoi in Romanica noastra draga.

Vreau sa multumesc celor de la Casco-Helme pentru sponsorizarea acordata - o casca Ares Mountain Competition. M-am simtit foarte bine cu aceasta casca foarte usoara si bine ventilata. Despre protectia oferita de aceasta nu pot spune prea multe pentru ca nu am avut ocazia sa testez si, sincer, nici nu imi doresc acest lucru. Dar sunt sigur ca si-ar face treaba foarte bine. De acum o sa folosesc aceasta casca la concursuri si cealalta, Diamor Mountain, la antrenamente. 

A fost o excursie frumoasa. 
Pozele din cursa sunt facute de Julie iar celelalte de mine.




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta. 

Buda Maraton

Acum vreo luna un amic din Cluj mi-a facut o propunere de nerefuzat - Buda Maraton . De multi ani visez la un concurs international, dar din diverse motive nu am reusit sa ajung. Asa ca la sfarsitul fiecarui sezon ciclist imi zic ca anul ce vine o sa fie un an mai bun si o sa reusesc sa fac mai multe. Anul asta a fost bun pana acum. L-am inceput cu Arges Winter Race , un concurs ce mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca mai am de facut antrenament destul. Dupa asta am continuat antrenamentul mai serios, sustinut si de o investitie cam piparata, dar foarte utila, Suunto T3d cycling pack + cadence pod. Si sa revenim la propunerea amicului din Cluj... Roberto. Roberto este unul din cei 2 participanti romani la Transalp anul trecut. A avut un vis, s-a luptat pentru el si a reusit sa-l vada implinit. Si Roberto mi-a propus sa participam impreuna la Buda Maraton in Budapesta. Este un concurs relativ scurt si este considerat "de incalzire" ce catre ciclistii profesionisti. Mare lu