Translate

marți, 24 mai 2011

Pre Duatlon Tara Barsei


Acum ceva vreme am dat peste o informatie despre un concurs ce se va desfasura foarte aproape de mine, si anume, Rasnov. Initial nu i-am dat prea mare importanta pentru ca este un duatlon si eu m-am antrenat pentru maratoane de MTB, dar avand experienta de la Duatlon Cetatea Brasovului din 2010 am decis sa-l anunt pe Marius, stafeta mea si coleg de birou, si sa facem o incerare. Am vorbit si cu domnul director despre acest concurs si am obtinut si o sponsorizare. Acest lucru ne-a motivat si mai mult. Dupa aceasta a urmat si succesul de la duatlonul de la Sfantu Gheorghe si am devenit din ce in ce mai hotarat ca sa particip si sa scot un rezultat bun. Am decis ca, impreuna cu Marius, sa ne inscriem la categoria stafeta avansati si sa incercam sa daramam concurenta :) 
Am luat legatura si cu Paul, unul dintre organizatori, si l-am rugat sa ma ia cu el cand o sa mai mearga pe traseul ca sa fac o recunoastere. Sambata, 14 mai am fost cu Iulia in recunoasterea traseului de alergare - proba lui Marius si duminica, 15 mai, impreuna cu Paul si cu alti membrii ai asociatiei Floare de Colt la curatarea traseului de MTB. Traseele de alergare si MTB m-au lasat profund impresionat.
In zilele urmatoare am suferit din cauza vremii ce nu mi-a permis sa merg pe traseu, dar spre sfarsit am reusit sa fac o alergare pe traseul de concurs. Traseul este incredibil de frumos, dar este dificil. Urcarile sunt multe si abrupte si necesita o conditie fizica buna pentru a fi abordate competitiv. Prima urcare este absolut descurajanta datorita dificultatii acesteia, dar dupa ce treci de aceasta, lucrurile devin digerabile. In weekend am reusit sa fac tot traseul de MTB. Nu este lung, 26km - avansati, dar este foarte dificil deasemenea. Organizatorii si-au propus sa ne ofere un traseu frumos dar care sa separe copiii de barbati si au si reusit acest lucru. Spre deosebire de celelaltate concursuri din tara, acesta ofera mult mai multe catarari, mai scurte si mai abrupte. Terenul variaza de la drumuri forestiere la poteci marcate si nemarcarte la portiune de sosea si trasee de motocros. Dupa o urcare sanatoasa ai ocazia sa-ti tragi putin sufletul dupa care urmeaza inca o urcare si inca una si inca una. Bineinteles ca nu lipsesc portiunile de push-bike, valabile pentru oricine. Dar nu este doar chin. Privelistile sunt extrem de frumoase. Ai ocazia sa vezi Bucegiul si Piatra Craiului in toata splendoarea lor, sa cobori pe single track-uri la o viteza ametitoare, sa iti invingi limitele pe rampe diabolice. 
Parerea mea personala este ca traseul de MTB este cel mai frumos din care am vazut pana acum. Intrece chiar si bike park-ul in Maribor, care pana acum, era pe primul loc pe lista mea. 26 km pare putin, dar va promit ca va scoate ce e mai bun din voi. Traseul de la proba de alergare nu am cu ce sa-l compar, dar credeti-ma ca merita.
Planul meu pentru acest concurs este ca sa fac proba de MTB in cel mai scurt timp posibil dupa care sa incerc sa-l insotesc pe Marius in proba de alergare. Sper din tot sufletul ca sa pot face acest lucru si sa trecem impreuna linia de sosire, dar sunt convins ca este doar un vis frumos. Vreau sa ma conving inca o data ca antrenamentul din iarna aceasta a fost unul corect si bun.

Multumesc sponsorului nostru Avantec Plastic Molds pentru ajutorul financiar pentru acest concurs si pentru preocuparea pentru evolutia noastra pe plan profesional.

Mai multe detalii despre acest concurs si poze de pe traseul puteti vedea pe site-ul concursului: http://duatlontarabarsei.ro/
Daca nu v-ati inscris inca, faceti acest lucru si va garantez ca o sa va placa.

Un comentariu: