Translate

sâmbătă, 11 august 2012

Poweeer!!!


Iar a trecut prea mult timp de cand am mai scris ceva. Cred ca am pierdut si putinii fani ce ii avea blogul meu. Imi tot promit ca de maine incep sa scriu...

M-am inscris la un maraton, primul meu maraton - Fiducia Baden-Marathon Karlsruhe. Mischu Srb mi-a spus de un maraton in Karlsruhe cand am fost la Heidelberg la semimaraton. Mi-a parut interesant, dar am uitat de el, pana cand mi-a adus aminte. Mi-am facut curaj si m-am inscris la proba de maraton. Cred ca este momentul ca sa trec si eu la distante mai lungi. Pana la concurs mai am 6 saptamani in care sa reusesc sa ma antrenez ca sa pot termina maratonul fara ca sa trebuiasca sa fac pauza 2 luni din cauza articulatiilor obosite. Nu este mult timp, dar mi-am facut un plan de antrenamente care ar trebui sa ma ajute sa-mi indeplinesc obiectivul. 

Saptamana trecuta, am vazut cu Iulia intr-un magazin din Stuttgart, niste incaltari de alergare pentru asfalt foarte interesante. De cum le-am vazut, mi-am dat seama ca sunt potrivite pentru mine. Cum urmeaza sa particip la un maraton de asfalt si nici nu am incaltari potrivite, am decis sa fac o investitie in acest scop. Am studiat indelung pe internet despre aceste incaltari - New Balance Minimus Zero, si tot ce am citit mi-a placut. Si astazi, m-am dus de le-am cumparat. Si, de 15 minute am intrat pe usa dupa 11km de alergat in noua achizitie. Cu toate ca ieri am alergat destul de intens si mi-am propus ca azi sa fac o pauza, nu m-am rabdat ca sa nu incerc papucii. Prima impresie a fost ca sunt descult. In sfarsit nu mai atingeam cu calcaiul asfaltul tare. Din cauza ca talpa are aceeasi grosime - 12mm - si este extrem de flexibila, esti obligat sa te misti ca o pisicuta pusa pe lucruri necurate. Aveam impresia ca alerg extrem de incet si voiam sa mai accelerez, dar m-am temperat, amintindu-mi de ziua precedenta. Dupa un kilometru, tanti din telefon mi-a soptit ca ritmul a fost de 5:30/km, lucru ce m-a lasat cu gura cascata. De fapt, ma miscam mai repede si ma simteam mai odihnit. O mica paranteza: acum il aud in minte pe Mke care imi spune: "Ti-am zis eu, dar nu ai vrut sa ma asculti". Mke asta, este un adept al alergatului descult si ma tot bate la cap sa incerc si eu, dar nu sunt pasionat de asa ceva. Totusi, am observat ca am tendinta sa alerg pe varfuri, si de aceea m-am orientat spre o pereche de incaltari minimale.

La sfarsitul celor 11 km de asfalt si macadam, pot spune cu mana pe inima, ca am gasit ce am cautat. De saptamana viitoare incep antrenamentele pentru maraton si in 23 septembrie bifez inca un obiectiv de pe lista mea. Sa-mi tineti pumnii.

Ca motivare am cadoul Iuliei, cartea "Nascuti pentru a alerga" - Christopher McDougall

Un comentariu:

  1. Mestere, succes maxim!
    Incaltarile minimaliste sunt destul de controversate, se pare ca nu functioneaza la toata lumea la fel. Ne vedem in Karlsruhe!

    RăspundețiȘtergere