Treceți la conținutul principal

On The Rocks 2010 by PlayBike

Se pare ca a mai aparut un concurs de ciclism in Romania si vreau sa il promovez si eu asa ca cititi in continuare daca va intereseaza. Textul si imaginile provin de pe http://www.playbike.ro/on_the_rocks/.


Dupa o pauză de mai bine de şase ani, Braşovul găzduieşte din nou un eveniment gravitaţional de anvergură. Vă invităm în weekend-ul 10-12 Septembrie la Bunloc, pentru a da piept cu o grămadă de surprize plăcute, dar în primul rând cu un traseu fresh, realizat de la zero, şi cu un concurs pe care îl aşteptăm cu toţii de multă vreme!

Împrejurimile Braşovului au jucat dintotdeauna un rol esenţial în progresia mountainbiking-ului din România: primul concurs de coborâre a avut loc în Postăvarul în 1996, Bunlocul a găzduit timp de doi ani Campionatele Naţionale, iar Poiana Braşov a fost pe o perioadă de alţi 4 ani tabăra de bază pentru notoriul Surmont Mountainbike Festival şi pentru Balcaniada de Mountainbike din 2004. Misiunea noastră este a promova mountainbiking-ul pe plan local şi national, de nu uita de unde am plecat şi de a clădi pe acest fundament istoric, respectându-i pe cei ce au fost înainte, dar şi pe cei ce vor veni după. Astfel, planul nostru este de a da Braşovului locurile de dat pe care le merită, dezvoltându-le gradual. Bunlocul s-a dovedit a fi amplasamentul ideal pentru a ne pune în practică ideile, după ce ani de zile ne-am luptat cu morile de vânt pentru alte locaţii, mai de notorietate. Le mulţumim pe această cale factorilor de decizie care au dovedit deschidere şi respect pentru sportul nostru!

Atracţia principală a evenimentului este parcursul competiţional la care se lucrează în timp ce scriem aceste rânduri. Traseul îşi doreşte a fi cu o treaptă peste ce am cunoscut până acum pe plan local, iar creatorul său nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare: Kinda Geza este ultimul Campion Naţional de downhill şi unul dintre cei mai titraţi mountainbikeri şi snowboarderi din ţară. El va fi susţinut în eforturile sale de multiplul Campion Naţional Adrian Stoica, care va veni special la Braşov pentru a contribui la buna desfăşurare Playbike "On The Rocks". Imagini ce vor vorbi singure despre evoluţia traseului se vor alătura în curând comunicatelor noastre despre eveniment.

Programul PlayBike "On The Rocks" este urmatorul:

Joi, 9 Septembrie – Antrenamente libere
Vineri, 10 Septembrie – Înscrieri şi antrenamente obligatorii
Sâmbătă, 11 Septembrie – Calificări, finală, dirtjumping-session, premiere şi afterparty
Duminică, 12 Septembrie – Zi de dat la liber pentru sesiuni foto şi de filmare

Concursul nostru aşteaptă participarea celor mai mulţi entuziaşti din România dar şi a unor musafiri de calibru din afara ţării. Participanţii vor fi împărţiţi, în funcţie de vârstă şi de echipament, în 4 categorii distincte: Elite, Juniori, Masters şi Hardtail.

PlayBike "On The Rocks" se desfăşoară pe muntele Bunloc, din imediata vecinătate a Braşovului, având baza la staţia de jos a telescaunului. Taxa de participare este 80 RON, la înscrierile efectuate prin internet, şi de 100 RON, pentru cele de la faţa locului, şi cuprinde acces nelimitat pe telescaun pentru zilele de vineri şi de sâmbătă.

Echipa PlayBike – On The Rocks are în vedere numeroase surprize pentru participanţi şi pentru public, iar ele vor fi făcute cunoscute pe măsura ce evenimentul se apropie. Informaţii referitoare la formularele de înscriere, la cazare şi la alte aspecte logistice urmează a fi făcute şi ele publice în curând. Ţineţi aproape!

Organizatorii evenimentului Playbike "On The Rocks" sunt persoane cu o experienţă de peste zece ani în alte desfăşurări de profil din România şi nu numai: Campioni Naţionali din diversele discipline ale mountainbiking-ului (cross country, downhill, four cross, dirtjumping, trial), sportivi de performanţă cu rezultate naţionale şi internaţionale, foşti membri ai Lotului Naţional de Mountainbike, foşti organizatori ai celor mai importante evenimente de mountainbike şi de festivaluri de sport alternativ/extrem din Romania. Headshaper-ul traseului, Kinda Geza, este cel mai bine clasat român la un Campionat Mondial de Mountainbike (locul 24 la four-cross, Lugano/Elvetia – 2003), dar şi ultimul Campion Naţional la Downhill şi artizanul câtorva dintre cele mai cunoscute trasee de downhill din România (Poiana Braşov, Sinaia, Miercurea Ciuc).

Pentru mai multe informatii referitoare la eveniment, urmăriţi constant www.playbike.ro, www.dirtbike.ro şi contul nostru de facebook!

www.playbike.ro/on_the_rocks
www.dirtbike.ro/on_the_rocks
www.facebook.com/playbike.ontherocks


Maximilian Munteanu,
PR & media PlayBike – On The Rocks

Contact: maxi@playbike.ro
              ontherocks@playbike.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu VCN la Herculane

In perioada 9-17 iulie a acestui an am participat la o excursie cu grupul Veniti Cu Noi Arad la Herculane. Scopul excursiei nu a fost sa facem o spirala, ci sa batem cu piciorul traseele turistice din zona si astfel sa ne incarcam bateriile pentru a putea lupta cu viata citadina.
Vineri, 8 iulie, am plecat spre Deva, unde am dormit la parintii mei, dupa care am plecat spre Arad, la parintii Iuliei, unde am mai zabovit cateva ore, dupa care am plecat prin Timisoara, Caransebes pana la Baile Herculane si ne-am campat pe platoul Coronini. Acolo ne asteptau domnul Victor si cu fiul sau, Liviu care ne-au rezervat un loc de cort foarte bun. Incet, incet a ajuns si grupul care a venit de la gara. Spre surpriza noastra numarul participantilor a fost destul de mic, insuficient pentru o spirala sanatoasa. Am coborat putin prin statiune unde am luat cina.
A doua zi, duminica, 10 iulie ne-am adunat la ora 8:30 ca sa ii intalnim pe ghizi si ca acestia sa ne prezinte excursia. Pe la 9 am plecat in pr…

In Piatra Craiului cu VCN

A doua parte a concediului nostru a venit destul de repede fata de prima si a fost indelung asteptata. Planul nostru era ca in prima parte, la Herculane sa ne odihnim si sa ne bronzam iar in a doua in Piatra Craiului sa cucerim frumoasele creste salbatice si sa vedem mai mult decat in 2006.
Sambata, 06 august, dimineata, ne-am intalnit cu grupul in gara in Brasov si ne-am imbarcat in trenul spre Zarnesti. Acolo ne-a asteptat o masina care ne-a dus rucsacii spre Casa Folea, iar noi am luat-o pe jos inspre Fantana lui Botorog. Acolo ne-am alimentat cu apa si am intrat putin inspre Prapastiile Zarnestilor si am facut stanga pe o poteca ce avea sa ne scoata in satul Magura. De acolo am continuat pe drum pana la Casa Folea unde ne-am recuperat rucsacii si ne-am indreptat spre stana Folea unde am pus cortul intre niste dealuri frumoase cu vedere spre creasta Pietrei Craciului.


A doua zi am plecat cu doua microbuze spre Podul Dambovitei unde am vazut "Babele" din curtea unui localnic…

Titisee 2018

Ca o pregatire pentru concediul motociclistic ce o sa vina am facut o excursie in Schwarzwald la Titisee. Excursia asta este aproape traditionala ca o cam facem in fiecare an. Drumul pana acolo este diferit, dar telul este cam acelasi, si anume lacul Titisee. Am facut un traseu in Basecamp, ca acum stiu cum. Seminarul ala m-a ajutat mult. Totusi nu inteleg de ce nu poate fi mai simplu, tinand cont ca rezultatele sunt cam aceleasi ca si cele de pe google maps, iar acolo functioneaza totul cu cateva click-uri. Nu mai conteaza.

Am plecat sambata dupa micul dejun. A fost cam racoare, asa ca ne-am pastrat geaca de ploaie/frig pe noi. A mers destul de bine pana a inceput Iulia sa oboseasca si sa zica ca nu mai are chef. A inceput la un moment dat si ploaia si am dat si de un drum inchis chiar cand eram aproape de camping. Se vede pe harta cu gri. Am ocolit cam mult, dar nu a fost chiar rau. Ne-am oprit si am mancat la un Imbiss turcesc niste specialitati care ne-au convins ca mai exista si…