Translate

sâmbătă, 26 martie 2011

Faster, harder, better

Poate stiti, sau nu, din octombrie 2010 eu alerg de doua ori pe saptamana. De anul asta am introdus un traseu de alergat mai solicitant in programul meu de antrenament, si anume traseul de MTB hobby de la Duatlon Cetatea Brasovului 2010. Motivele pentru care am ales acest traseu ar fi ca mi-am propus ca in 2011 sa reduc 3 minute din timpul in care am facut traseul in 2010 si daca alerg pe el o sa-l invat si o sa stiu cum sa-l abordez pentru a reusi. Alt motiv ar fi ca imi foloseste mult un antrenament de trail running ca pregatire pentru crossurile la care vreau sa particip anul asta. Inca nu stiu care o sa fie alea, dar o sa fie cel putin unul. 

Din cauza ca traseul este destul de solicitant am ales sa-l fac o data la doua saptamani, in celelalte zile ramanand pista de alergare de sub Tampa. De obicei alerg cu Marius, colegul de servici care mi-a fost stafeta la Duatlon, dar joia asta, Marius nu s-a simti bine si a decis sa se retraga pentru a nu inrautati starea in care se afla. Partener mi-a fost Mihai care a ales sa ma insoteasca pe bicicleta. Pentru ca el putea sa mearga mai repede ca mine, nu m-am lasat mai prejos si am marit ritmul ca sa nu raman in urma asa ca nu prea i-am dat pulsului ocazia sa coboare prea mult. Pe urcari am pastrat un ritm acceptabil dar pe coborari am dat tot din mine. Traseul a fost cum nu se poate mai bun. Pentru ca nu a mai plouat de ceva vreme a avut ocazia sa se uste, dar nu de tot, exact cat trebuie ca sa fie o aderenta buna.

Din cauza ca am marit ritmul am parcurs distanta de 7.81 km mai repede ca de obicei, dar nu am simtit ca m-a stors de puteri. Am terminat tura cu aproximativ 10 minute mai repede fata de timpul cel mai bun de pana atunci.

Mihai mi-a facut cateva poze, asa ca acum am primele poze cu mine alergand. Sper ca o sa fie si altele pe la ceva competitii. Pe langa timpul bun si compania placuta m-am mai ales si cu o febra musculara sanatoasa. Nu este de mirare, pentru ca este primul efort destul de serios de anul asta. Incet, incet o sa fie tot mai multe asemenea eforturi asa incat in vara sa fiu in forma maxima si sa fiu in sfarsit multumit la sfarsitul concursurilor la care particip.

 
 


4 comentarii:

  1. Ciudat sa lipseasca bicicleta din poze :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @mKe Am grija domnu' doctor. Nu vreau sa mai trec inca o data prin rahaturile alea. De aia functionez in modul 4x4 :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @liviu E. Si mie mi se pare ciudat cand privesc pozele, dar sa stii ca e o alta experienta frumoasa si putin mai relaxanta financiar decat ciclismul. Asa ca, daca o sa pui vreodata bicicleta in cui, iti recomand trail running.

    RăspundețiȘtergere