Treceți la conținutul principal

ABC Dance Brasov


Prin noiembrie anul trecut am facut un lucru ce, la momentul respectiv, mi s-a parut cam rusinos. Iulia ne-a inscris pe amandoi la un curs de dans. Masculul din mine a acceptat cu greu acest lucru dar, ca sa nu dorm pe balcon, m-am hotarat sa-mi calc putin pe mandrie si sa ma alatur balerinilor.
Dupa studierea ofertei de curusuri de dans, Iulia a ales ABC Dance. Am avut de ales intre 2 grupe, una de la 18 si cealalta de la 19:30. Am ales a doua varianta din cauza ca ne-am gandit ca poate o sa fie mai multi adulti impiedicati, ca noi, decat tineri priceputi. Spre surprinderea noastra cursantii au fost de toate varstele, si priceputi si mai putin priceputi. Atmosfera mi-a placut. Instructorii, Adriana si Dan au fost foarte amabili si ne-au ajutat foarte mult ca sa ne integram in grupul deja format.

Anul a inceput cam dificil pentru noi si ne-am gandit ca poate e mai bine sa lasam cursul pentru altii mai priceputi si poate sa reluam sezonul viitor. Dar mi-am amintit ca eu nu renunt asa de usor si ne-am hotarat sa mai incercam ca rau nu are cum sa ne faca. Si am inceput din nou. Ne-am impiedicat, ne-am innodat picioarele si bratele, dar parca pe masura ce treceau saptamanile lucrurile incepeau sa capete sens. Totusi, eu ma gandeam la momentul cand o sa se termine cursul si ma voi apuca de inot din nou.

Am constatat ca Fakebook-ul este principalul canal de comunicare intre cursanti si instructori si ne-am bagat si noi pe acolo si am primit invitatii ca sa iesim cu grupul. Ne-am conformat si am constatat ca ABC Dance nu este doar o firma ce ofera un curs de dans pentru incepatori ci este un grup de prieteni de toate varstele care cauta sa se simta cat mai bine in orice situatie. Cursul este doar un catalizator care porneste o reactie ireversibila.

Ultimul curs din sezonul acesta a fost o sarbatoare. Adriana ne-a pregatit briose si un tort absolut delicios si ne-a aratat ca este si in realitate o bucatareasa iscusita si nu doar pe Fakebook. Am dansat si ne-am impartit cadouri ca sa ne aducem aminte unii de altii. Toata lumea a fost trista la final pentru ca a fost ultimul dans. Adriana si Dan ne-au promis ca o sa ne vedem in toamna din nou.

In excursia la Herculane am avut muzica buna si am dansat si spre surpinderea mea, mi-am amintit ce invatasem la curs si nu credeam ca voi putea face vreodata. Acela a fost cel mai fericit moment pentru ca am vazut ca se poate. 

Dupa ce ne-am intors din excursie am primit o invitatie la un ultim +1 curs de dans pe care am acceptat-o bucurosi. Si am dansat din nou...

Am inceput cursul de dans din obligatie si l-am terminat fericit ca am invatat dansuri noi si mi-am facut prieteni buni. Din toamna incepem din nou.

 
 

Comentarii

  1. Cuvintele tale si aprecierea voastra sunt cea mai mare bucurie ! Multumim ! Adriana si Dan

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta. 

Buda Maraton

Acum vreo luna un amic din Cluj mi-a facut o propunere de nerefuzat - Buda Maraton . De multi ani visez la un concurs international, dar din diverse motive nu am reusit sa ajung. Asa ca la sfarsitul fiecarui sezon ciclist imi zic ca anul ce vine o sa fie un an mai bun si o sa reusesc sa fac mai multe. Anul asta a fost bun pana acum. L-am inceput cu Arges Winter Race , un concurs ce mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca mai am de facut antrenament destul. Dupa asta am continuat antrenamentul mai serios, sustinut si de o investitie cam piparata, dar foarte utila, Suunto T3d cycling pack + cadence pod. Si sa revenim la propunerea amicului din Cluj... Roberto. Roberto este unul din cei 2 participanti romani la Transalp anul trecut. A avut un vis, s-a luptat pentru el si a reusit sa-l vada implinit. Si Roberto mi-a propus sa participam impreuna la Buda Maraton in Budapesta. Este un concurs relativ scurt si este considerat "de incalzire" ce catre ciclistii profesionisti. Mare lu