Treceți la conținutul principal

Final 2010


Sezonul ciclist 2010 s-a cam incheiat pentru mine. Ieri, 18.09.2010 s-a desfasurat un concurs de duatlon (alergare + MTB) aici in Brasov. Am participat impreuna cu un coleg de servici (Marius Matache) la proba de stafeta companii, eu la MTB si el la alergare. Am reusit sa-l convingem pe domnul director ca nu o sa-l dezamagim si ne-a sponsorizat participarea si mie un schimbator de spate.

La 11:05 s-a dat startul cu proba de alergare. Dupa aproximativ 30 de minute a ajuns Marius si a inceput lupta mea. Am plecat ca din pusca de la zona de tranzitie dupa ce Marius mi-a pus cipul la glezna si cand am ajuns la capatul de sus al scarilor deja gafaiam. Dar asta nu a contat pentru ca scopul meu era sa dau tot din mine cu orice pret. Unde chiar nu reuseam sa pastrez o trasa cursiva m-am dat jos de pe bicicleta si am alergat de parca ma fugarea vreun urs. In saua Tampa aproape ca nici nu am vazut punctul de alimentare trecand pe langa el in cea mai mare viteza la care am putut ajunge - nici aia nu am vazut-o.

Am tras tare si in continuare si la un moment dat l-am vazut pe Mihai in fata si am strigat dupa el ca sa-l incurajez. Zmeul de Mihai a concurat la categoria Hobby individual si stiam ca se lupta cu oboseala mai greu ca mine. Dar nu l-am putut ajunge pentru ca a intrat pe coborare mai repede ca mine si el o cunostea mai bine.

Aproape de sosire am vazut-o pe Iulia cu coada ochiului, cu toate ca era chiar langa mine, si parca asta m-a determinat sa trag mai tare. Am intrat pe asfalt si am depasit ultimul adversar miseleste, adica am stat in trena lui pana am gasit energia ca sa sprintez. M-am aruncat pe iarba ca Marius sa poata sa-mi scoata cipul si sa plece in ultima alergare.

Am luat bidonul de pe bicicleta si am observat ca e la fel de plin ca la start si am inceput sa ma rehidratez in timp ce-l asteptam cu nerabdare pe Marius.

Dupa aproximativ 30 de minute apare si Marius si il insotesc in alergare pana la finish. Trecem amandoi linia de sosire si ne luam medaliile ceramice pentru terminarea concursului.

Din pacate l-am dezamadit pe sponsorul nostru principal pentru ca nu am reusit sa ajungem pe podium. Dar stiu ca putem mai mult. Am luptat cu toata fiinta noastra si am reusit sa ne intrecem pe noi insine.

Anul viitor o sa fie mai bine. Acum urmeaza o perioada de pauza pentru mine, dupa care o sa incep din nou antrenamentul, dar de data asta o sa-l fac corect. O sa incep sa si alerg  pe traseul de la concurs si sper ca anul viitor o sa fie mai bine.


Sumarul probei mele de MTB o puteti gasi la adresa http://www.movescount.com/moves/move522418.

Vreau sa multumesc sponsorilor mei care au facut posibila aceasta participare:

Si ceva  poze...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta. 

Buda Maraton

Acum vreo luna un amic din Cluj mi-a facut o propunere de nerefuzat - Buda Maraton . De multi ani visez la un concurs international, dar din diverse motive nu am reusit sa ajung. Asa ca la sfarsitul fiecarui sezon ciclist imi zic ca anul ce vine o sa fie un an mai bun si o sa reusesc sa fac mai multe. Anul asta a fost bun pana acum. L-am inceput cu Arges Winter Race , un concurs ce mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca mai am de facut antrenament destul. Dupa asta am continuat antrenamentul mai serios, sustinut si de o investitie cam piparata, dar foarte utila, Suunto T3d cycling pack + cadence pod. Si sa revenim la propunerea amicului din Cluj... Roberto. Roberto este unul din cei 2 participanti romani la Transalp anul trecut. A avut un vis, s-a luptat pentru el si a reusit sa-l vada implinit. Si Roberto mi-a propus sa participam impreuna la Buda Maraton in Budapesta. Este un concurs relativ scurt si este considerat "de incalzire" ce catre ciclistii profesionisti. Mare lu