Treceți la conținutul principal

Retrospectiva biciclista

S-a cam incheiat sezonul ciclist pentru mine anul acesta. A fost un an frumos, cu ceva realizari notabile si dezamagiri deasemenea. In continuare voi prezenta o retrospectiva a acestui an, pe unde am pedalat si ce am facut.

  1. Arges Winter Race 12 februarie 2010
A fost un concurs la care nu planuisem sa merg dar Mihai m-a corupt. A fost un concurs de XC prin zapada si apa. Am alergat 90% din traseu cu gandul la un ceai fierbinte. Trecerile prin apa imi taiau rasuflarea si cred ca inima scapa o bataie, dar acum cand imi aduc aminte, consider ca a fost frumos.

    
      2.  Buda Maraton 1 mai 2010

Acesta a fost un concurs propus de Roberto pe la inceputul anului si pe care il asteptam cu nerabdare. A fost un mini-maraton prin "muntii" din jurul Budapestei. Drumul a fost lung, dar s-a meritat. Budapesta este un oras minunat si concursul a fost o experienta deosebita. Pe langa asta, inainte de concurs am primit o sponsorizare, prima de fapt, din partea Casco-Helme si anume o casca Ares Mountain Competition cu care am concurat de atunci.


     3.  Saint George MTB Marathon 06 iunie 2010

Tot Mihai mi-a spus si de concursul asta si am pornit cu sperante mari pentru ca distanta era scurta. Ploua se cu ceva vreme inainte si a fost si ceva noroi, dar asta nu m-a oprit ca sa lupt pana nu am mai avut ce sa mai dau din mine, dar nu am renuntat.





Asteptam acest concurs cu nerabdare pentru ca era a treia editie la care participam si cunosteam si traseul. Am planuit sa pedalez alaturi de Calin la fel ca si anul trecut la traseul lung si in ciuda ploii care a cazut toata saptamana dinaintea concursului ne-am inscris si am pornit ca vitejii in cursa. Traseul a fost extrem de solicitat in prima parte si Calin m-a lasat singur sa continui. M-am luptat cu natura pana in momentul cand am decis sa renunt din motive semi-tehnice. Nu pot sa spun ca (pentru mine) a fost un concurs frumos. A fost un sut un fund ce mi-a aratat directia de urmat in viitor meu pe doua roti.




Prima incursiune pe 2 roti pe drumul extrem de laudat de cei de la Top Gear. A fost o catarare frumoasa si o coborare incarcata de adrenalina. Ce a fost intre astea nu merita mentionat. Filmul lui Mihai descrie perfect experienta noastra.

Transfagarasan 2010 from Mihai Siman on Vimeo.


Acesta a fost cel mai frumos concurs la care am participat vreodata. Organizarea a fost excelenta si traseul de-a dreptul magnific. Vremea nu a tinut cu noi pentru a plouat din belsug inainte de concurs si traseul a fost plin de noroi, dar asta nu a cauzat probleme pentru ca a fost noroi de calitate. 45 km au trecut foarte repede ca aproape nu i-am simtit. Nici frigul nu l-am simtit pentru ca am fost tranchilizat de traseul de concurs. Sigur o sa mai particil si altadata.


Asta a fost ultimul concurs din 2010. Am participat cu un coleg de servici la proba de stafeta companii, el la alergare si eu la MTB. Am primit cu aceasta ocazie inca o sponsorizare, de data aceasta din partea firmei. Sponsorizarea a constat in plata taxei de inscriere si pentru mine un schimbator de spate XT shadow. AM luptat ca niste eroi la acest concurs pentru ca am vrut din tot sufletul ca sa ajungem pe podium, dar soarta a fost potrivnica si am terminat pe locul 4. Daca era 5 era mai bine, dar 4 e frustrant. Asta este... Anul viitor...


Cam astea au fost experientele mele pe 2 roti cele mai importante de anul asta. Cu toate ca nu am facut tot ce mi-am propus, am facut mai mult ca in alti ani. Am avut asteptari mari care au fost cam naruite, dar asta mi-a deschis ochii si am gasit solutia ca sa devin mai bun.

Saptamana asta a fost una de pauza. Cu toate ca a fost frumos afara am decis ca sa nu ma implic in nici o activitate sportiva si sa folosesc timpul asta ca sa-mi limpezesc gandurile si sa fac tranzitia catre perioada de antrenament. De luni o sa incep antrenamentul pentru sezonul viitor. Anul asta am vazut cum sa nu fac si sper ca pana anul viitor sa ajung la conditia fizica dorita si sa incep sa ma mai apropii de podiumuri.

Multumesc Iuliei pentru sustinerea si rabdarea de care a dat dovada anul asta. Stiu ca nu este cea mai placuta activitate statul la start si asteptatul ca eu sa ma intorc, dar ea a facut-o de fiecare data si nici nu mi-a spus ca nu ii place. Multumesc lui Roberto pentru ca a propus sa participam la Buda Maraton si lui Mihai pentru filme, poze si compania placuta atat la concursuri cat si in viata de zi cu zi. De asemenea multumesc sponsorilor Casco-Helme si Avantec Plastic Molds pentru sprijinul acordat. O sa incerc ca in 2011 sa scot rezultate mai bune si sa le fac o reclama mai buna.

Comentarii

  1. Splendid sezon Liviu, felicitari! Sper ca in iarna sa faceam treaba mai inteligenta si la anu' sa avem mai multe impliniri. Ne vedem curand ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sincer cred ca nu putem sa facem o treaba mai proasta ca acum. Pentru sezonul tocmai incheiat ne-am antrenat complet gresit si tot am reusit sa nu fim ultimii. Acum stim ce am gresit asa ca sezonul ce vine o sa fie unul bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Zugspitz Supertrail 2013

Astazi a inceput Turul Frantei, cea mai importanta competitie ciclista. Dar nu asta vreau sa va povestesc. Vreau sa va povestesc despre ceea ce am facut eu weekend-ul trecut. De la 1 ianuarie 2013, in momentul cand m-am inscris, am inceput sa ma pregatesc psihic pentru un concurs, o noua incercare, un ultra-maraton, primul pentru mine - Zugspitz Ultratrail. La momentul inscrierii am gandit destul de prudent si m-am inscris la categoria Supertrail - 68,8 Km - 3120 diferenta pozitiva de nivel, si nu la 100 Km. Trebuie sa recunosc ca aveam suficienta adrenalina in sange la momentul respectiv ca sa ma inscriu acolo, dar cu greu, m-am temperat.  Dupa ce am primit confirmarea inscrierii am intrat in atmosfera premergatoare marilor incercari. Am citit cartea scrisa de ultra-maratonistul Dean Karnazes, mi-am facut planuri si am cautat metode de antrenament pe care le-am pus in aplicare doar in minte. In fiecare zi imi ziceam ca inca este timp destul. Vremea a fost foarte pacatoasa anu

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta.