Treceți la conținutul principal

Duatlon Cetatea Brasovului 2011


In toamna anului trecut am facut cunostiinta cu un tip nou de concurs pentru mine, duatlon. Am ales sa particip cu un coleg de serviciu la categoria Hobby Companii. Am luptat, dar am ratat podiumul. De atunci am avut un an intreg ca sa ne pregatim pentru acest concurs. Am studiat terenul, am pregatit strategia si ieri am avut ocazia sa vedem efectul antrenamentului.

Ne-am inscris la inceputul saptamanii trecute, cu bani de la firma la care lucram si pe care am reprezentat-o, Avantec Pastic Molds. Ne-am luat numele de concurs si am inceput sa studiem concurenta. Primul adverar observat a avut numarul 308 si mi-a dat impresia ca o sa-mi dea de furca. Urmatorul a fost alergatorul de la Autoliv, Boldizsar Sandor, ce prevestea vremuri grele si pentru Marius. Am tras aer in piept si ne-am zis ca ne-am antrenat si ca vom da totul.

La ora 11 s-a dat startul probei de alergare. Marius s-a instalat in plutonul fruntas si a tras tare ajungand intr-un timp, considerabil mai bun, decat anul trecut. Mi-a pus chip-ul la glezna, am luat bicicleta si am pornit in alergare spre scari. Mi-am propus sa nu mai trag asa de tare pe prima parte, ca anul trecut, ca sa-mi mai pastrez niste energie pentru jumatatea a doua a traseului. M-am abtinut si nu am depasit pe scari, dar nu m-am mai putut abtine la intrarea pe traseul off-road. Am tras tare pana m-a blocat un concurent care impingea bicicleta. M-am dat jos si am plecat din nou in alergare. Cand m-am urcat din nou in sa m-am simtit in elementul meu si am tras tare sa mai recuperez ceva timp.  Prima urcare tehnica am facut-o in spatele unui alt concurent care mergea destul de bine si pe care l-am lasat in urma abia pe sfarsitul urcarii. Acolo mi-am facut curaj cand am fost din nou blocat de un concurent si am luat-o in alergare. Pana la urcarea spre Saua Tampa am depasit un adversar ce m-a ajuns din urma pe urcare, dar intr-un moment de slabiciune, pe la jumatatea urcarii, l-am atacat si l-am depasit. Si acolo am avut probleme si a trebuit sa descalec si sa alerg. Mi-am facut calculele si mai aveam 2 adversari in fata. Am refuzat paharul de apa de la punctul de alimentare din Saua Tampa si am continuat in partea a doua a traseului cat de tare am putut. Totusi simteam ca anul trecut am mers mai tare. Coborarea a mers destul de bine pana la rapa, unde l-am vazut in fata ochilor pe Kiraly Csaba, biciclistul de la Autoliv 1. Am coborat in viteza si l-am prins pe urmatoarea portiune de coborare. Cu toate ca la antrenamente am gasit metoda ca sa cobor pe bicicleta prin portiunea tehnica de dupa rapa, am ales ca sa o alerg ca sa nu fac cumva vreo prostie. M-am asigurat ca adversarul din spate nu este prea aproape si am descalecat, dar nu m-am indurat ca sa o duc pana la capat si m-am urcat pe bicicleta, incheind zona tehnica. De acolo mi-am zis ca trebuie sa trag tare ca sa ma distantez cat de mult posibil ca sa ii dau un avantaj suficient lui Marius. Restul traseului a mers bine si am incheiat dupa 36 de minute si 22 secunde, dupa ceasul meu. 

Marius a plecat in ultima alergare, jumatate din prima din cauza ca organizatorii au trebuit sa limiteze distanta. Am abandonat bicicleta pe iarba si am cautat persoane cunoscute. Curand l-am vazut si pe primul concurent de la categoria noastra. Dupa inca cateva minute l-am vazut pe Marius, dar din pacate, in fata lui la cativa pasi era alergatorul de la Autoliv, care a reusit sa recupereze. Dupa 1:15:36.4 de competite am incheiat pe locul 3. Am reusit sa facem ce ne-am propus, sa ajungem pe podium. Pe prima alergare, Marius a reusit sa recupereze 2 minute si 56 secunde fata de anul trecut, la prima alergare, iar eu, pe proba de MTB am recuperat 3 minute si 43 de secunde, chiar mai mult decat mi-am imaginat ca este posibil. 

A fost un concurs frumos, dupa cum ne-am si asteptat. Ne pare rau ca alergarea a doua a fost scurtata, dar a fost OK si asa. Ne-ar placea totusi, ca organizatorii sa schimbe traseele. Ar fi frumos ca alergarea sa nu mai treaca prin oras si sa depinda de fortele de ordine ca sa opreasca traficul. Tampa este mare si poate gazdui o proba de alergare pe potecile sale. De asemenea, ne-ar placea ca probele de bicicleta sa fie mai lungi.

***************** REZULTATE STAFETA COMPANII ******************
                      Duatlon Cetatea Brasovului 2011
                                 17/09/11
                                  BRASOV

 
Place Bib   Name                    Run1    Bike    Run2    Official  
===== ===== ======================= ======= ======= ======= ========= 
 1   308 Ionica@Jenica               25:30   35:22   10:55 1:11:45.2 
 2   305 Autoliv 1                   25:00   40:18    9:58 1:15:14.9 
 3   302 TEAM AVANTEC                27:18   37:09   11:11 1:15:36.4 
 4   307 Vectra Service              27:33   40:01   12:09 1:19:40.9 
 5   301 LMS Team 1                  26:07   58:26   10:53 1:35:24.2 
 6   306 Petale - E.Platis C.Bazil   29:47   56:53   13:11 1:39:49.7 
 7   304 IBM                         33:57 1:02:39   15:00 1:51:35.5 
 8   309 Baroul Harghita             34:04 1:13:01   13:31 2:00:33.4 
 9   303 ERO's                       28:07 1:42:14 
 
 
 
 
 
 
 
 

Multumesc sponsorului nostru, Avantec Plastic Molds, pentru incredere si suport financiar. De asemenea multumesc galeriei noastre care ne-a incurajat pe tot parcurusul concursului. Multumesc Iulia pentru sustinere si pentru fotografiile frumoase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Zugspitz Supertrail 2013

Astazi a inceput Turul Frantei, cea mai importanta competitie ciclista. Dar nu asta vreau sa va povestesc. Vreau sa va povestesc despre ceea ce am facut eu weekend-ul trecut. De la 1 ianuarie 2013, in momentul cand m-am inscris, am inceput sa ma pregatesc psihic pentru un concurs, o noua incercare, un ultra-maraton, primul pentru mine - Zugspitz Ultratrail. La momentul inscrierii am gandit destul de prudent si m-am inscris la categoria Supertrail - 68,8 Km - 3120 diferenta pozitiva de nivel, si nu la 100 Km. Trebuie sa recunosc ca aveam suficienta adrenalina in sange la momentul respectiv ca sa ma inscriu acolo, dar cu greu, m-am temperat.  Dupa ce am primit confirmarea inscrierii am intrat in atmosfera premergatoare marilor incercari. Am citit cartea scrisa de ultra-maratonistul Dean Karnazes, mi-am facut planuri si am cautat metode de antrenament pe care le-am pus in aplicare doar in minte. In fiecare zi imi ziceam ca inca este timp destul. Vremea a fost foarte pacatoasa anu

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta.